Ecorrens intervju med Sparkjolen!

Ecorren kommer att blanda egna inlägg om sparande och investeringar med intervjuer med intressanta ”sparprofiler”.

Först ut är Sparkjolen. Grattis!

Sparkjolen, eller Elin Agorelius som hon egentligen heter, är föreläsare på Ung Privatekonomi och driver på fritiden youtubekanalen Sparkjolen.

Ecorren: Varför började du spara?

Sparkjolen: Jag har tidigare pluggat Kulturämnen, som teater och musik. Jag har lärt mig mycket men också insett att det är en väldigt tuff bransch. Jag vägrar vara ekonomiskt beroende av någon annan och insåg därför att jag behövde börja spara för att kunna stå på egna ben om jag skulle jobba med det. Sen tyckte jag att sparandet var så roligt att jag nu kommer jobba heltid med att prata om det!

E: Vad har du för mål med ditt sparande?

S: Jag har inget specifikt mål i siffror, men mitt främsta mål just nu är att äga mitt eget boende. Jag kommer från en liten ort med 60 invånare och bor numera i Stockholm, där bostad är dyrt.

E: Hur placerar du ditt sparande?

S: Just nu är största delen på ränte-sparkonto (Avida, 0,75%) då det skall till bostad. Mer långsiktigt så har jag valt att köpa aktier i Svenska bolag och fonder för utländsk exponering, marknader som är svårare för mig att nå och analysera. Jag har även en rätt nystartad portfölj med fokus på råvaror, i nuläget ädelmetaller men kommer komplettera med annat framöver.

E: Vad är ditt bästa eller sämsta spartips?

S: Mitt bästa spartips är att sätta sig ner och fundera på vad som är viktigt för just dig. Finns det något du vill göra mer eller mindre av? Där har du svaret på varför du ska spara, och har man en anledning så kommer det kännas lättare att skriva budget, avstå från konsumtion m.m.

Mitt bästa spartips är att sätta sig ner och fundera på vad som är viktigt för just dig. ”

Mitt sämsta spartips var en rolig fråga! Det sämsta spartips jag fått är nog att spara det som är kvar i slutet av månaden. Jag gjorde så förut, men det blev ju inte så mycket… Mycket bättre att spara direkt när lönen kommer in så det blir gjort och man inte saknar pengarna!

E: Tack Sparkjolen!

Vill du veta mer om Sparkjolen kan du följa Sparkjolen på Twitter eller Youtube.

Är du en sparprofil och vill vara med, hör av dig till Ecorren.

/Ecorren

4 thoughts on “Ecorrens intervju med Sparkjolen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.