Frigör utrymme

Inlägget innehåller annonslänkar för Sellpy & Nextory.

Jag brukar inte bara se över min portfölj med jämna mellanrum, utan också mitt hem.

I helgen beslutade jag därför att göra mig av med kilovis av böcker och ett och annat klädesplagg.

Det var inte helt lätt att göra sig av med alla böcker. Jag hade trots allt en mer eller mindre nära relation till var och en av de inslagna pappersarken. Torts denna koppling hade jag inte rört böckerna på flera år. Vissa böcker hade jag redan läst och fått behållning av, andra skulle jag aldrig komma att läsa.

Böckerna skulle därför sannolikt aldrig mer öppnas. Så varför hade jag behållit dessa under så många år? Och vad är meningen med att behålla dem ännu längre?

Böcker är intressanta att läsa, men de väger otroligt mycket, vilket alla som någonsin flyttat vet. De samlar också otroliga mängder damm och tar mycket plats.

För att göra av mig av med de flesta böckerna*, använde jag mig av tjänsten Sellpy.

Jag har kört Sellpy vid flera tidigare tillfällen. Det är en smart lösning eftersom man inte behöver lämna hemmet för att göra sig av med saker. Dessutom får man ersättning för alla sålda prylar.

Att använda sig av Sellpy är superenkelt. Man beställer påsar online som landar direkt i ens brevlåda. Sedan är det bara att fylla de stora, blå påsarna med prylarna och beställa hämtning. Om du istället vill skänka prylarna kan du lägga dem i speciella gröna påsar.

I stället för att köpa fysiska böcker som bara tar plats och dammar läser jag numera böcker digitalt. Antingen som e-bok eller som ljudbok. Det är inte bara smidigare än pappersböcker utan också ofta billigare.

Jag kör #sparadkrona genom att hoppa mellan erbjudanden som e-bokstjänster erbjuder. Under semestern passade Ecorren på att lyssna på flera bra ljudböcker via ett prova-på-erbjudande från Nextory.

Ett annat bra spartips för e-böcker är det lokala (virtuella) biblioteket. Tex. har mitt bibliotek, Stockholms stadsbibliotek ett begränsat men bra utbud av skattefinansierade e-böcker.

Ecorren är ingen nomad, men att rensa ut med jämna mellanrum och ersätta fysisk media med digitala lösningar ger både mig och hemmet mer lugn och ro.

/Ecorren

*Vissa ekonomi-relaterade böcker lämnade Ecorren inte in till Sellpy. De kommer istället att lottas ut via Ecorrens twitter-konto.

2 thoughts on “Frigör utrymme

  1. Thanks for sharing excellent informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you¦ve on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.