Aktiva förvaltare berikar sig själva

99 % av aktiva förvaltare skapar inget mervärde för dig som investerare. 

Yes. Du läste rätt.

99 % av aktiva förvaltare överträffar inte marknaden. Av den lilla procent som överträffade marknaden försvann det mesta förvaltarnas egna fickor.

Att de flesta aktiva förvaltare misslyckas skapa mervärde för dig som enskild investerare betyder inte att aktiva förvaltare inte behövs. Men frågan, som ställs i dokumentären, är om de behöver vara lika många och lika väl-avlönade.

Så börjar en ny grym dokumentär-serie som brittiska Sensible investing tv släppt.

Under 10 avsnitt får vi som tittare följa med bakom kulisserna i finansvärlden som, enligt dokumentären, ofta är bättre på att skapa mervärde för sig själv än för dig som enskild investerare.

Genom intervjuer med bland annat nobelpristagarna Fama och Sharpe liksom Vanguards grundare John Bogle får du som tittare forskningsbaserade argument för varför en billig diversifierad långsiktig index-aktieportfölj kan göra dig till vinnare i ett spel där allt för många förlorar.

Hur tänker du kring aktiva och passiva fonder?

/Ecorren

3 thoughts on “Aktiva förvaltare berikar sig själva

  1. Yo!
    Gött inlägg och tack för länken. Det verkar vara en kvalitetsproduktion och jag ser fram emot att titta på den. Börjar med avsnitt 1 nu.

    Ha det gott

    Mvh petrusko

  2. I was just looking for this info for some time. After 6 hours of continuous Googleing, at last I got it in your site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative sites in top of the list. Normally the top sites are full of garbage.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.