Maxa semestern

Som tidigare utlovat kommer här en liten redogörelse för ett litet life hack som jag använde mig av under min senaste semesterresa.

Det sägs att det inte finns något som en gratis lunch. Så är det nog, men mitt senaste knep för att få ut lite mer av semestern över julledigheten var gratis, om man ignorerar någon timmes arbete.

I somras bokade jag en resa till Asien med flyg i ekonomiklass. Totalt två mellanlandningar, en i vardera riktning.

Som bekant erbjuder ekonomiklass inte mycket till komfort eller kringtjänster. Men den tar dig, liksom övriga klasser, mellan punkt A och B.

För att ändå få ut det mesta av resan kollade jag upp om det fanns någon möjlighet att åtminstone få lite bekvämare resa utan att för den skull behöva betala något extra.

Det var då jag upptäckte att American Express hade erbjudande på sitt näst dyraste kreditkort, deras platinum-kort.

Deras dyraste kort, Centurion kostar runt 30 tusen kronor per år. Platinum-varianten är billigare men fortfarande mycket dyr. 6 000 per år får man betala.

Erbjudandet jag nappade på innebar att jag fick prova kortet gratis i tre månader.

Genom kortet erbjuds en rad förmåner. Konstigt vore annars. Förmånen jag själv var ute efter var kostnadsfri tillgång till flygplatslounger världen över.

Bild från Ecorrens semesterUtöver loungeaccess ingår också fast-track på Arlanda. En rad andra förmåner, som inbjudningar till events och concierge-service ingår också, men dessa hade jag inget behov av och fann eventinbjudningar ganska oattraktiva.

Men det var ju just tillgången till loungerna jag ville åt. Och, så här i efterhand, kan jag stolt berätta att det funkade utmärkt.

Redan på Arlanda fick jag och en medresenär gratis middag och i princip obegränsat med dryck, inkl. vin, på lyxiga Pontus in the Air.

Vid mellanlandningarna på både ut- och hemresan samt på första flygplatsen vid utresan fick jag genom kortet möjlighet att vila upp mig och äta gott i en rofylld miljö.

Utöver förmånerna på flygplatserna under resan fick jag genom kortet under de första två månaderna en bonus i form av Amex-poäng. Dessa överförde till SAS Eurobonuspoäng , till ett värde av drygt 1 000 kronor.

Kostnaden för hela kalaset, fyra loungebesök, fast track på Arlanda och ca 20 tusen eurobonuspoäng blev noll.

I dag har jag klippt kortet och tackat för provet.

Har du någon life hack att dela med dig av?

/Ecorren

One thought on “Maxa semestern

  1. I not to mention my guys happened to be going through the good secrets and techniques on your website then the sudden I had a terrible feeling I had not thanked the blog owner for those techniques. The women are already so passionate to study all of them and already have unquestionably been making the most of these things. Thanks for genuinely indeed considerate and also for figuring out this kind of useful information millions of individuals are really desperate to discover. My honest apologies for not saying thanks to earlier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.