40 tusen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Elskling.

Det säga att det är de små utgifterna som gör skillnaden. Det stämmer nog, men det är oftast de löpande utgifterna som gör den största skillnaden. Eftersom utgifterna är löpande försvinner de snabbt från ditt medvetande. De blir helt enkelt osynliga.

Det finns ett uttryck som säger: ”Det man inte ser behöver man inte bekymra sig om ” .

Men det är precis vad du behöver göra.

I det dolda ligger dina avtal och abonnemang och tickar på. Varje månad dras det pengar från ditt konto utan att du märker det.

Streamingtjänster, el-avtal, abonnemang, försäkringar, id-skydd mm. kostar varje månad.

Vissa av dessa tjänster behöver du, såsom en hemförsäkring och el medan andra är kul att ha, så som streamingtjänster. Några tjänster är säkert helt onödiga, såsom id-skydd utöver hemförsäkringen (mer tips om detta i senare inlägg).

Ecorren går varje år igenom sina tjänster. Hen går igenom vilka tjänster som behövs, vilka som är kul men också värda att behålla och vilka, om några, som inte ger något.

Att säga upp tjänster som inte ger dig något möjliggör att du kan ha mer kvar att göra annat för varje månad.

Men det finns även pengar att spara genom att årligen se över tjänster som du behåller. I relationernas värld brukar lojalitet och trohet löna sig, men i tjänsternas värld är det nästan tvärtom. Ju mer otrogen du är desto bättre (för dig).

Ecorren är lösaktig när det kommer till tjänsteleverantörer.

I dagarna gjorde Ekorren sin årliga genomgång av el-avtalet via. Ecorren byter faktiskt elavtal varje år eftersom det alltid finns något nytt erbjudande med bra rabatter. Vid de senaste två bytena använde sig Ecorren av prisjämförelsesajten Elskling.

Genom att årligen byta kan du i det långa loppet spara stora summor. Om du bor i ett hus kan det vara riktigt lönsamt att vara otrogen. Om du bor i ett litet hus och byter elleverantör varje år i 30 år kan du spara (om du också investerar pengarna) ca 40 tusen. Det motsvarar en lyxig semestervecka på Maldiverna.

Exemplet ovan utgör bara en tjänst, el-avtalet. Du har som de flesta säkert många andra tjänster som årligen kan ses över och bytas ut.

Det är med andra ord dyrt att vara trogen sin tjänsteleverantör. Glöm bara inte att säga upp ditt gamla avtal innan du tecknar ett nytt!

/Ecorren

2 thoughts on “40 tusen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.